SLATKO ZA VIKEND

Nema do dobrog ljetnog biskvita s voćem, najjednostavnijeg kolača koji možete napraviti na ovim visokim temparaturama

Donosimo recept za one nahrabrije, koji i na +35 stupnjeva neustrašivo pale pećnicu

Iako nam je jasno da je jedini desert koji ovih dana dolazi u obzir sladoled, ako ste jedan od onih neustrašivih kućnih kuhara koji uz klimu, odlučuje upaliti i pećnicu, za vas imamo odličan recept. Za novi broj magazina Dobra hrana, naime, naša suradnica Slavica Šagolj pripremila je nekoliko odličnih recepata za ljetne torte, među kojima danas izdvajamo onu najjednostavniju - biskvitnu tortu s trešnjama.

image
Berislava Picek/Cropix

Iskoristite zadnje primjerke mnogima omiljenog ljetnog voća ili iskoristite ono što vam je pri ruci, poput malina, kupina, pa čak i na komadiće nasjeckanih bresaka ili marelica, umutite smjesu i sve zajedno spojite u kakvom posebnijem kalupu. Čisto da bude efektnije.

Prije serviranja kolač možete posipati šećerom u prahu, dodati šlag ili dobar sladoled od vanilije. Recept ostavljamo u nastavku, a u slučaju da ste više od listanja, svakako preporučujemo da svratite na kiosk po novi broj magazina Dobra hrana. Prepun je dobrih priča, idealnih za čitanje na plaži, na terasi ili na kauču.

image
Berislava Picek/Cropix

Trebat će vam:

700 g trešanja
3 jaja
100 g šećera
70 ml ulja
60 ml mlijeka
prašak za pecivo
1 žlica ekstrakta od vanilije
100 g glatkog brašna
120 g bademova brašna
40 g škrobnog brašna

Priprema:

Trešnje dobro operite ispod mlaza hladne vode i 500 g očistite od koštica. U posudu za miješanje stavite jaja i šećer te lagano miješajte dok se smjesa ne zapjeni. Dodajte ulje, mlijeko i ekstrakt vanilije pa nastavite miješati. U smjesu umiješajte glatko brašno, bademovo brašno i prašak za pecivo. Otkoštene trešnje pospite škrobnim brašnom i promiješajte. Smjesu za biskvit izlijte u kalup, zatim po cijeloj površini rasporedite trešnje obložene škrobnim brašnom. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 do 40 minuta na 175 °C. Pečeni kolač ohladite. Prije serviranja pospite šećerom u prahu ili dodajte šlag i ohlađene trešnje.


image
Fotografija: Berislava Picek/cropix; Dizajn Naslovnice: Vesna Veselić/

Ovaj i ostalih šest recepata za voćne torte, kao i druge zanimljive priče i preporuke potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 27. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 13:23