Priprema: 30 minuta • Kuhanje: sat - sat i pol • Porcija: 4
Trebat će vam:
500 g juneće lopatice
2 luka
4 režnja češnjaka
2 veće mrkve
1 komad korijena celera
1 žlica koncentrata rajčice
2 lovorova lista
2 žlice ajvara
goveđi ili povrtni temeljac
sol i papar
šaka svježeg peršina
Priprema:
Meso nasjeckajte na komadiće, a povrće na manje kockice ili kolutiće. Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte meso kako bi se kockice zatvorile sa svih strana. Meso potom izvadite iz lonca i na istoj masnoći pirjajte najprije luk, a zatim dodajte protisnuti češnjak, mrkvu, celer i koncentrat rajčice. Dodajte i lovorov list, začine po želji i ajvar pa sve podlijte temeljcem. Vratite meso, kuhajte sat vremena ili dok meso ne omekša, a pred kraj kuhanja dio povrća i tekućine izvadite, izblendajte i vratite u lonac. Kuhajte još pet minuta, na kraju ubacite sitno sjeckani svježi peršin pa poslužite uz kruh.