Top recept

Nema ništa slasnije od junetine na žlicu, a posebno kad vam treba ručak za dva dana

 Clubfoto/Getty Images/istockphoto
Budite svjesni, ovo jelo inače brzo nestane iz lonca, pa je možda bolje odmah napraviti duplu porciju ako se planirate "spasiti" i sutra

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: sat - sat i pol • Porcija: 4

Trebat će vam:

500 g juneće lopatice
2 luka
4 režnja češnjaka
2 veće mrkve
1 komad korijena celera
1 žlica koncentrata rajčice
2 lovorova lista
2 žlice ajvara
goveđi ili povrtni temeljac
sol i papar
šaka svježeg peršina

Priprema:

Meso nasjeckajte na komadiće, a povrće na manje kockice ili kolutiće. Na dobro zagrijanom ulju najprije pirjajte meso kako bi se kockice zatvorile sa svih strana. Meso potom izvadite iz lonca i na istoj masnoći pirjajte najprije luk, a zatim dodajte protisnuti češnjak, mrkvu, celer i koncentrat rajčice. Dodajte i lovorov list, začine po želji i ajvar pa sve podlijte temeljcem. Vratite meso, kuhajte sat vremena ili dok meso ne omekša, a pred kraj kuhanja dio povrća i tekućine izvadite, izblendajte i vratite u lonac. Kuhajte još pet minuta, na kraju ubacite sitno sjeckani svježi peršin pa poslužite uz kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 18:14