Hladni ručak

Nema šanse da palite pećnicu? Spremite finu tortilju s dimljenim lososom, sirom i povrćem

Mogućnosti nadjeva doista su beskrajne, a uz dimljenu ribu odlično će se slagati kremasti sastojci poput sira ili avokada, kao i ukiseljeno povrće

One dane kad jednostavno nema šanse da palimo pećnicu, odlično rješenje su hladne tortilje punjene raznim ukusnim nadjevima. Ovaj tjedan neka se on sastoji od dimljenog lososa, krem sira i povrća poput rajčice, rikule, mladog špinata i crvenog luka, a kako biste svemu dodali i malo kiseline, ubacite u miks i dobro usitnjene ukiseljene kapare.

Tortilja s dimljenim lososom, sirom i povrćem

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: - • Porcija: 2

Trebat će vam:
100 g tanko narezanog dimljenog lososa
20 g krem sira
2 velike tortilje
šaka mladog špinata
šaka rikule
1 svježa rajčica
pola crvenog luka
2 žlice kapara
svježi kopar ili drugo začinsko bilje
kriške limuna za posluživanje (po želji)

image
Freeskyline/Getty Images

Stavite tortilju na tanjur i po njoj ravnomjerno rasporedite obilan sloj krem ​​sira, ostavljajući prostora oko rubova. Položite nekoliko kriški dimljenog lososa na krem ​​sir, pazeći da ga ravnomjerno rasporedite. Ako želite, preko lososa pospite malo usitnjenih kapara. Po lososu rasporedite mladi špinat i rikulu. Na salatu poslažite tanko narezane kriške rajčice i crvenog luka. Dodajte svježi kopar ili drugo začinsko bilje po vašem izboru. Pažljivo smotajte tortilju, počevši od jednog kraja i uvlačeći je sa strane dok motate. Čvrsto zarolajte kako biste osigurali da nadjev ostane unutra. Ponovite postupak za drugu tortilju. Poslužite uz kriške limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 08:59