Foto: Mario Kučera
Trebat će vam:
800 g telećih jetrica
3 veća luka
4 češnja češnjaka
1 grančica ružmarina
nekoliko grančica timijana
peršinov list
pola šalice pasirane rajčice
1 žličica mljevene crvene paprike
2 dcl bijelog vina
1 žlica kvasine
sol
papar
maslinovo ulje
Postupak:
Na ulju dinstajte luk dok ne omekša, podlijte ga povremeno vodom da ne zagori. Dodajte jetrica narezana na tanje trake i pospite ih s malo brašna. Dinstajte pa podlijte vodom i vinom. Dodajte sve svježe začine, nasjeckan češnjak pa ulijte rajčicu i dodajte mljevenu papriku. Promiješajte i ostavite da se krčka uz povremeno miješanje dok jetrica ne omekšaju. Dodajte kvasinu, provjerite okus pa pred kraj ubacite peršinov list, popaprite i posolite. Poslužite uz palentu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....