Napravite ovaj tart s jagodama, malinama, kupinama, možda ubacite koji ribizl i borovnice. Nećete pogriješiti u svakom slučaju!
Za prhko tijesto:
220 g brašna 50 g šećera prstohvat soli 130 g hladnog maslaca 1 jaje |
Krema od mascarponea:
300 g mascarponea 8 žlica šećera u prahu, limunova korica 4 žlice limunova soka 180 ml slatkog vrhnja za šlag |
Nadjev:
200 g jagoda 200 g borovnica 200 g ribizla želatina (količina ovisi o kalupu) |
Priprema:
Sve sastojke za tijesto umijesite u glatku smjesu pazeći da ga ne premijesite. Zamotajte ga u foliju i spremite u hladnjak na barem pola sata da se stisne. Zatim tijesto razvaljajte na 2 mm debljine pa utisnite u kalup. Pecite oko 20 minuta na 180°C. Za kremu na laganoj vatri kuhajte slatko vrhnje, dodajte šećer i miješajte dok se ne otopi. Dodajte limunovu koricu pa umiješajte i mascarpone. Pustite da se krema odmori kojih 15 minuta, a zatim je rasporedite po pečenom tijestu pa sve zajedno pecite još 20 minuta na 180°C. Po vrhu složite bobičasto voće po izboru pa prelijte želatinom koju ste prethodno rastopili u vodi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....