Ovog tjedna praznimo hladnjak i radimo sjajna jela od ostataka. Započinjemo prhkom pitom u koju ubacujemo komadiće jučerašnjeg pečenja i omiljeno povrće, a zatim nastavljamo s brzim umakom od šampinjona koje poslužujemo uz domaće njoke. U srijedu kuhamo klasik koji spaja grah i tjesteninu i kojeg smo kao klinci zaobilazili u širokom luku, a sada mu se jedva čekamo vratiti, a u četvrtak je na redu ručak od 30 minuta - slasna jetrica s češnjakom i kremasta palenta sa sirom. Kombinaciji svakako ne zaboravite dodati i salatu po želji. Dobar odabir bit će krastavci s grčkim jogurtom i bučinim uljem. Riblji petak odlučili smo proslaviti brzim srdelama iz pećnice koje zatim poslužujemo na tostiranom kruhu. U subotu radimo hrskave rolice od povrća koje će voljeti čak i najmlađi, a u nedjelju sočnu mesnu roladu sa špinatom i prilogom po želji. Recepte donosimo u nastavku.
PONEDJELJAK
UTORAK
NJOKI S BRZIM UMAKOM OD ŠAMPINJONA
SRIJEDA
OMILJENI KLASIK S GRAHOM I TJESTENINOM
ČETVRTAK
PETAK
SUBOTA
NEDJELJA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....