ZA TOĆANJE

Nikad jednostavniji ručak: Napravite jaja sa špinatom, blitvom, keljom i šparogama

 Deposit Photos/
Proljetna zelena jaja obavezno poslužite uz komad tostiranog kruha i dobro maslinovo ulje

Trebat će vam:

6 - 7 svježih jaja

3 šake špinata

2 - 3 lista kelja

4 - 5 listova blitve

4 - 5 šparoga

1 luk

3 režnja češnjaka

Malo vode ili temeljca

Maslinovo ulje

Čili

Sol

Papar

Kruh za posluživanje

Priprema:

Zelenje operite i nasjeckajte. Na maslinovu ulju najprije pirjajte na listiće nasjeckani češnjak, a zatim dodajte zelenje. Kuhajte minutu, dodajte malo vode ili temeljca, tek toliko da prekrije dno. Promiješajte. Začinite soli i paprom. Na vrhu razbijte jaja i odmah poklopite. Pecite jaja dok bjelanjak ne bude gotov, a žumanjak još uvijek mekan. Za to vrijeme nasjeckajte luk. Luk pospite po gotovim jajima i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 17:33