Kad je preukusna

Nitko još nije odbio tjesteninu u kremastom umaku, pogotovo u ovoj kombinaciji

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Nije ni do votke, ni do vina, već do spoja svih namirnica koje daju savršeno jelo

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 25 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

450 g tjestenine
45 g naribanog pecorina
1 srednji luk
3 režnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
170 g koncentrata rajčice
240 ml gustog vrhnja
120 ml votke
120 ml suhog bijelog vina
½ žličice mljevene crvene paprike
voda od kuhanja tjestenine
svježi bosiljak

Priprema:

Stavite veliki lonac posoljene vode da prokuha pa stavite kuhati tjesteninu.

Zagrijte veliku tavu na laganoj vatri i dodajte maslinovo ulje i usitnjeni luk. Pirjajte luk dok ne omekša pa dodajte usitnjeni češnjak i pecite dok ne zamiriše. Dodajte crvenu papriku i pecite još pola minute. Dodajte koncentrat rajčice u tavu i pirjajte pet minuta, često miješajući. Ako rajčica počne gorjeti, dodajte malo vode od kuhanja tjestenine i nastavite pirjati. Dodajte vino i votku u tavu pa pojačajte vatru. Kuhajte dok se tekućina ne reducira na pola, a zatim dodajte šalicu vode od kuhanja tjestenine i smanjite vatru. Dodajte vrhnje i dobro izmiješajte.

Prije nego tjestenina bude gotova, prebacite je u tavu i kuhajte na laganoj vatri dok ne postane savršeno kuhana. Maknite posudu s vatre. Dodajte naribani pecorino i dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

Poslužite posipano svježim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 14:06