![35778597](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/11/24/k_35778597_640.png)
400 g šparoga
200 g špinata
2 manja krumpira
1 veća glavica luka srebrenca
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
500 ml povrtnog temeljca
sol i papar
50 g špeka
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/5/6/16/1.jpg)
Na maslinovom ulju popržite na sitno narezan luk, kad postane staklast dodajte sitno narezan češnjak. Kratko popržite. Dodajte na kockice narezan krumpir te kratko pirjajte. Sastojke zalijte povrtnim temeljcem, kuhajte 15 – 20 minuta. Dodajte na manje komade narezane šparoge i nastavite sve kuhati oko 10 minuta. Na kraju dodajte špinat i kratko prokuhajte. Začinite paprom i solju. Juhu izmiksajte štapnim mikserom. Špek narežite na manje komade, prepržite na tavi i dodajte juhi prilikom serviranja. Nekoliko šparoga omotajte kuhanom šunkom i kratko ispecite te servirajte uz juhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....