ISPROBANI RECEPTI

NJEŽNE PROLJETNICE PUNE OKUSA: Juha od šparoga i špinata

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Jednostavan recept

400 g šparoga
200 g špinata
2 manja krumpira
1 veća glavica luka srebrenca
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinova ulja
500 ml povrtnog temeljca
sol i papar
50 g špeka

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Na maslinovom ulju popržite na sitno narezan luk, kad postane staklast dodajte sitno narezan češnjak. Kratko popržite. Dodajte na kockice narezan krumpir te kratko pirjajte. Sastojke zalijte povrtnim temeljcem, kuhajte 15 – 20 minuta. Dodajte na manje komade narezane šparoge i nastavite sve kuhati oko 10 minuta. Na kraju dodajte špinat i kratko prokuhajte. Začinite paprom i solju. Juhu izmiksajte štapnim mikserom. Špek narežite na manje komade, prepržite na tavi i dodajte juhi prilikom serviranja. Nekoliko šparoga omotajte kuhanom šunkom i kratko ispecite te servirajte uz juhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:21