Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 3 žlice maslaca
- pola šalice ribanog parmezana
- 500 g svježeg špinata
- sol, papar
- Za tijesto:
- šalica pirea od bundeve (oko 500 g pečene buče)
- žličica soli
- jedna i pol šalica brašna
- 1 jaje
- muškatni oraščić
Priprema
1. korak
Očistite bundevu (hokadio ili butternut) od sjemenki i narežite je na kockice. Posolite i složite po limu koji ste obložili masnim papirom. Pecite na 180 stupnjeva desetak minuta, dok bundeva ne omekša. Ispasirajte je u pire i pustite da se ohladi.
2. korak
Pomiješajte brašno i sol, pa naribajte malo muškatnog oraščića. U sredinu dodajte jaje i pire od bundeve pa zamijesite rukama. Ako je premekano i ljepljivo, dodajte još malo brašna.
3. korak
Prerežite tijesto napola i rukama oblikujte dva valjka, svaki oko 3 cm debljine. Narežite nožem ploškice i rukama ih oblikujte u njoke. Po želji svaki pritisnite vilicom da dobije lijepi rebrasti uzorak.
4. korak
U velikom loncu zakipite puno slane vode. Ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju. Za to vrijeme u dubokoj tavi zagrijte maslac. Dodajte mu oprani špinat, posolite i poklopite dok ne uvene.
5. korak
Ocijedite njoke i prebacite ih u posudu sa špinatom. Obilno pospite ribanim parmezanom i začinite svježe mljevenim paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....