PROLJEĆE NA TANJURU

Njoki od palente

 nEJ / CROPIX
Zdravi ručak!

Sastojci:

4 srednja krumpira
2-3 velike žlice baze od palente
2 jaja
2 kockice maslaca
oko 200 g glatkog brašna
šparoge, grašak, slanina, malo maslaca i parmezana

Zagreb, 270417. 
Za rubriku Zdravi tanjuric Nastasja Petric priprema zdrava jela od palente koja mogu jesti i djeca.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
nEJ / CROPIX

Priprema:

Skuhamo stari neoguljeni krumpir u posoljenoj vodi. Zatim ga još toplog ogulimo i izdrobimo s maslacem. Pomiješamo s palentom te dodamo jaja kada se smjesa lagano ohladila. Brašno postepeno dodajemo kako bi umijesili tijesto koje ne smije biti pretvrdo. Na pobrašnjenoj dasci izradimo oblike njoka te ih kuhamo u vreloj vodi skupa s graškom dok ne isplivaju na površinu. Za to vrijeme u zasebnoj tavi popržimo sjeckanu slaninu na malo maslaca i ulja, dodamo narezane šparoge, te potom i njoke s graškom koje vadimo direktno iz vode u kojoj su se kuhali. Serviramo jelo sa svježe naribanim parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 10:20