Trebat će vam:
1 luk
4 režnja češnjaka
500 g njoka
1 konzerva pelata
1 žličica soli
prstohvat šećera
1 šaka svježeg bosiljka ili žličica sušenog
pola žličice sušenog timijana
200 g mozzarelle
20 g parmezana ili drugog sira prema želji
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, a kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak. Dodajte i šećer, a odmah zatim istresite i konzervu pelata. Začinite soli i paprom, i ako koristite sušeni bosiljak, ubacite ga u posudu. Dodajte i timijan pa kuhajte dok ne dobijete umak željene konzistencije. Prebacite umak u posudu za pečenje i dodajte njoke. Ako koristite svježi bosiljak, dodajte ga sada. Po vrhu pospite mozzarellu i parmezan, ili drugi topivi sir. Zapecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....