DOBRA IDEJA

Njoki pripremljeni na ovaj način jedno su od jednostavnih, a slasnijih jela koja možete pripremiti za ručak usred tjedna

 Lauripatterson/Getty Images
Njoki, sir, pelati, luk i začini sve su što vam je potrebno za pripremu ovog slasnog jela

Trebat će vam:

1 luk

4 režnja češnjaka

500 g njoka

1 konzerva pelata

1 žličica soli

prstohvat šećera

1 šaka svježeg bosiljka ili žličica sušenog

pola žličice sušenog timijana

200 g mozzarelle

20 g parmezana ili drugog sira prema želji

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk, a kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak. Dodajte i šećer, a odmah zatim istresite i konzervu pelata. Začinite soli i paprom, i ako koristite sušeni bosiljak, ubacite ga u posudu. Dodajte i timijan pa kuhajte dok ne dobijete umak željene konzistencije. Prebacite umak u posudu za pečenje i dodajte njoke. Ako koristite svježi bosiljak, dodajte ga sada. Po vrhu pospite mozzarellu i parmezan, ili drugi topivi sir. Zapecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. listopad 2024 20:44