Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 ml slatkog vrhnja
- 70 g fino ribanog parmezana
- 30 g sira gorgonzole, natrganog na komadiće
- 70 g mozzarelle, natrgane na komadiće
- 70 g ribanog tvrdog sira
- 1 i 1/2 jušna žlica brašna
- 2 prstohvata muškatnog oraščića
- 1 kg njoka (smrznutih)
- 2 jušne žlice krušnih mrvica
- malo sjeckanog lista peršina
- 2 jaja
Priprema
1. korak
Skuhajte njoke prema uputama proizvođača. U širokoj plitkoj zdjeli, na laganoj vatri, kuhajte slatko vrhnje i sireve.
2. korak
Miješajte dok se sirevi ne otope. Umiješajte brašno i muškatni oraščić. Posolite i popaprite pa maknite s vatre.
3. korak
Umiješajte jaja i dodajte malo peršina. Njoke stavite u jednu veliku vatrostalnu zdjelu ili podijelite u četiri manje. Prelijte ih pripremljenim umakom i pospite s malo krušnih mrvica.
4. korak
Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva desetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....