BRZO, FINO I PRISTUPAČNO

Njoki za jedan ručak koštat će vas oko 2 eura, a od njih možete napraviti baš dobra jela, ovo su naša 3 favorita

Naravno, uvijek je bolje napraviti domaće njoke, ali ako tražite ideju za brzi ručak usred tjedna, nemojte biti prestrogi prema sebi i kupite to pakiranje smrznutih

Njoki su jedno od onih jela koje bismo mogli jesti u neograničenim količinama i pripremljene na nebrojeno mnogo načina. Hrskave ili kremaste, u brzinskom ili u kakvom dugo i sporo kuhanom umaku. Ipak, danas nećemo previše komplicirati i donosimo vam tri ideje za jednostavan ručak koje će vam, sigurni smo, itekako dobro doći po povratku s godišnjeg odmora, a u kojima su upravo njoki glavne zvijezde.

image
Berislava Picek/Cropix

Na vama je hoćete li koristiti domaće, koje uopće nije tako teško napraviti kako vam se na prvu može učiniti, ili ćete radije u supermarketu u košaricu ubaciti one kupovne i dodatno si olakšati cijelu stvar. Što god odlučili, nećemo vas osuđivati već ćemo vam, s tri provjereno dobra recepta koja ostavljamo u nastavku, nadamo se, samo dodatno olakšati pripremu ručka. Jer, osim što su ukusni, nevjerojatno su jednostavni za pripremu i nakon kuhanja, ostat će vam još koji sat ili dva vremena za posvetiti se sebi i drugim obavezama.

Ako se ipak želite okušati u pripremi domaćih njoka, provjereni recept ostavljamo OVDJE, a imamo i recept za njoke s ricottom, koji su gotovi daleko brže od onih s krumpirom (jer, logično, nema dugotrajnog kuhanja krumpira) i koje i sami posebno volimo na užurbane dane prepune obaveza i zadataka. Recept potražite OVDJE.

NAJLASNIJI NJOKI U UMAKU OD RAJČICE

Osim što su nam otkrili recept za najmekše njoke, ekipa iz zagrebačke pizzerije Papavero svojevremeno nam je otkrila i recept za njoke alla Sorrentina, s umakom od rajčice, koji se ubacuju u pećnicu sa sirevima pa se dodatno zapeku. Ovo jelo prilično je jednostavno ako pri ruci imate sve sastojke, brzo je gotovo, a jako slasno i vole ga uglavnom svi za stolom. Plus, zasitno je i ne treba vam baš nikakav dodatak osim zdjele sezonske salate. U redu, ako baš želite, poslužiti možete i koju krišku kruha kako biste s dna posude na kraju pokupili sve ostatke slatkastog umaka od rajčice.

RECEPT PRONAĐITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix

A ŠTO KAŽETE NA OVU VARIJANTU S KOBASICOM?

Nedavno smo objavili recept za njoke s talijanskom kobasicom salsicciom naše suradnice Anite Šarić i odmah je postao veliki hit. Kobasicu možete nabaviti u specijaliziranim trgovinama koje nude talijanske proizvode, a sve ostale sastojke možda već imate kod kuće. Priprema je brzinska, a rezultat kremasto, slasno jelo kojem ćete se poželjeti vratiti. I moramo vas upozoriti, nakon ovog jela vjerojatno će se lizati tanjuri.

RECEPT VAS ČEKA OVDJE

image
Anita Šarić

NAJSLAĐI I NAJHRSKAVIJI NJOKI

A u slučaju da vam se ovih dana baš jedu knedle, a niste spremni posvetiti toliko vremena pripremi, dobra ideja mogu biti i hrskavi njoki s prezlama i marelicom. Okusom podsjećaju na omiljene knedle, ali je priprema ipak nešto brža, a osim s marelicom, uvijek ih možete poslužiti i uz, primjerice, mirisne, slatke pečene šljive.

RECEPT ZA SLATKE NJOKE

image
Lidija Lončarić

DODATNO! ZA ONE AMBICIOZNIJE

U slučaju da se osjećate ambiciozno i pripremu njoka planirate odraditi ovog vikenda, posvetiti joj se baš kako treba, a dio čak i zamrznuti, za vas imamo nekoliko ideja za kompleksniji ručak. Primjerice, svratite na tržnicu, kupite dagnje, uzmite si vremena i dobro ih očistite pa napravite ove prefine njoke po receptu chefa Marina Plešea.

RECEPT VAS ČEKA OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix

Za morski ručak dobra opcija bit će i gulaš od hobotnice s domaćim njokima po receptu po kojem ga rade u poznatoj konobi na Korčuli. Vjerujte nam, teško da će neko drugo jelo nadmašiti ovo i svi za stolom još će dugo pričati o ‘onom finom gulašu s njokima‘ koji ste pripremili baš vi.

RECEPT ZA GULAŠ S NJOKIMA

image
Tom Dubravec/Cropix

Ako ste, pak, zainteresirani za njoke u nešto drugačijem izdanju, možda biste se mogli okušati u pripremi rižinih njoka. Nedavno smo ih isprobali u nekoliko različitih kombinacija, jako su nam se svidjeli te ih svakako preporučujemo svima raspoloženima za malo eksperimentiranja u kuhinji.

ŠTO SU TO RIŽINI NJOKI?

image
Gollykim/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 22:00