Za tijesto:
15 dag maslaca 7 dag šećera 2 jaja 15 dag brašna ½ praška za pecivo 15 dag mljevenih oraha 1 žlica ruma |
Za nadjev:
40 dag svježeg kravljeg sira 20 dag maslaca 4 žlice šećera 1 vanilin šećer 2 žlice griza 3 žutanjka limunova korica |
Za glazuru:
snijeg od 3 bjelanjka 15 dag šećera |
Priprema:
Maslac, šećer i jaja izmiksati, dodati ostale sastojke. Smjesu stavljati žlicom u namašćenu tepsiju veličine 35x20cm, ravnomjerno rasporediti i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C. Kad je napola pečeno, oko 15 minuta, staviti nadjev i dalje peći 15 min. Zatim premazati čvrstom glazurom. Vilicom prošarati i staviti peći još 10 minuta na 100°C da porumeni.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....