Okusi sezone

Obogatite juhu od bundeve ovom jesenskom namirnicom, tek tad vidjet ćete koliko je dobra

Savršena je ovo juha za hladnije dane, kremasta, ukusna i bogata okusima

Kao odličan uvod u pravi jesenski ručak, Ena Čulić, kuharica i svjetska putnica pripremila nam je gustu juhu od bundeve i marona. Uz dodatak mljevenog đumbira i muškatnog oraščića, kao i kokosova mlijeka, ovo povrtno jelo prepuno je okusa, utješno i ugodno. Poslužite ga uz malo tostiranog kruha, usitnjeni peršin i pečene bučine sjemenke.

image
Neja Markicevic/Cropix

Juha od bundeve i marona

Trebat će vam:

4 marona
oko 500 g bundeva
1l vode
1 veći luk
2 režnja češnjaka
sol i papar
mljeveni đumbir
muškatni oraščić
limunova korica
oko 1 dl kokosovog mlijeka
sjeckani peršin
pečene bučine sjemenke
maslinovo ulje

image
Neja Markicevic/Cropix

Priprema:

Na malo maslinovog ulja dinstajte sitno sjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveni đumbir, sol, papar i koricu pola domaćeg limuna. Ubacite bundevu nasjeckanu na komadiće i očišćene sirove marone. Prelijte litrom vode i pustite da kuha. Kada je bundeva mekana isključite vatru i štapnim mikserom izmiksajte juhu. Vratite lonac kratko na vatru, dodajte kokosovo mlijeko i muškatni oraščić. Poslužite posipano peršinom i bučinim sjemenkama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 17:04