SLASNO I SOČNO

Obožavamo janjetinu i teletinu ispod peke, ali kopun pripremljen na ovaj način totalni je hit za stolom

 Darko Tomas/Cropix
Na farmi u Đurđevcu uzgajivač Đuro Ferenčić drži 15.000 komada peradi, među kojima je i oko 1000 kopuna. Posjetili smo ga i isprobali nekoliko jela...

Trebat će vam:

3-4 kg mesa kopuna
2 kg mladog krumpira
300 g mrkve
250 g kelja pupčara
30 g češnjaka u granulama
sol i papar po želji

Priprema:
Meso kopuna narežite na željene komade i začinite. Krumpir narežite na deblje ploške, a mrkvu na deblje kolutiće. Začinjeno meso stavite na nauljenu tepsiju, na meso stavite krumpir i povrće te poklopite pekom. Nakon 45-60 minuta, zavisno od jačine žara na poklopcu peke, otklonite peku, meso podignite na vrh krumpira i pecite oko 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 15:00