DRUGAČIJE JELO

Od batata ili krumpira napravite podlogu, a zatim joj dodajte slanutak, brzi umak i avokado

 Deposit Photos/
Umjesto kruha, kao tost podloga neka vam ovog puta posluži pečeni krumpir ili batat

Trebat će vam:

2 veća batata ili krumpir

1 avokado

1 limun

1 mladi luk i rajčica (za avokado, po želji)

1 konzerva slanutka

1 žličica crvene mljevene paprike

cherry rajčice

1 grčki jogurt

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Batat dobro operite pa ga narežite na tanke ploške. Premažite ga maslinovim uljem i pospite soli. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 10-20 minuta ili dok ne omekša, ovisi o debljini batata. Za to vrijeme avokado usitnite vilicom, začinite ga soli i paprom, dodajte limunova soka i po želji sitno sjeckanu rajčicu i mladi luk. Na tavi zagrijte malo maslinova ulja i dodajte slanutak, začinite soli i pospite crvenom paprikom pa pirjajte 2-3 minute. Dodajte i narezane cherry rajčice, pirjajte 2-3 minute, tek da poprime boju. Maknite s vatre. Jogurt pomiješajte s malo maslinova ulja i limunovim sokom, soli i paprom. Kada je batat gotov, nadjenite ga avokado umakom, pečenim rajčicama, slanutkom i prelijte umakom od grčkog jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 06:01