Svaki dan novi kombo

Od domaćih jaja, šampinjona i špinata pripremite ukusnu fritaju za doručak ili lagani ručak

 Berislava Picek/Cropix
Osobito je popularna u Istri u proljetnim mjesecima kada je sezona šparoga koje su joj idealan dodatak

Iako je najčešće spominjemo u kontekstu prvih proljetnih šparoga kada su nam na raspolaganju friško ubrane, samo je sadržaj vašeg hladnjaka granica kada je riječ o sastojcima koje možete u fritaju ubaciti.

image
Ante Cizmic/Cropix

Naša suradnica Slavica Šagolj podijelila je s nama provjereno dobar recept za fritaju koju je spremila s dodatkom raznog povrća i mozzarelle!
image
Berislava Picek/Cropix

FRITAJA

  • 3 jaja
  • 1 manji poriluk
  • 100 g šampinjona
  • mladi luk
  • šaka špinata
  • 50 g mozzarelle
  • sol i papar
  • maslac
image
Berislava Picek/Cropix

Na tavu stavite maslac i lagano ga zagrijte. Dodajte na kolutiće narezan poriluk i mladi luk i popržite koju minutu. Dodajte na četvrtine narezane gljive te ih kratko popržite. Dodajte na manje komade narezan špinat pa mozzarellu. Jaja u posebnoj zdjelici kratko umutite i prelijte preko svih sastojaka. Kuhačom ili špatulom lagano promiješajte i na laganoj vatri pecite do željenog stupnja pečenosti. Na kraju začinite solju i paprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 10:18