Iako je najčešće spominjemo u kontekstu prvih proljetnih šparoga kada su nam na raspolaganju friško ubrane, samo je sadržaj vašeg hladnjaka granica kada je riječ o sastojcima koje možete u fritaju ubaciti.
Naša suradnica Slavica Šagolj podijelila je s nama provjereno dobar recept za fritaju koju je spremila s dodatkom raznog povrća i mozzarelle!
FRITAJA
- 3 jaja
- 1 manji poriluk
- 100 g šampinjona
- mladi luk
- šaka špinata
- 50 g mozzarelle
- sol i papar
- maslac
Na tavu stavite maslac i lagano ga zagrijte. Dodajte na kolutiće narezan poriluk i mladi luk i popržite koju minutu. Dodajte na četvrtine narezane gljive te ih kratko popržite. Dodajte na manje komade narezan špinat pa mozzarellu. Jaja u posebnoj zdjelici kratko umutite i prelijte preko svih sastojaka. Kuhačom ili špatulom lagano promiješajte i na laganoj vatri pecite do željenog stupnja pečenosti. Na kraju začinite solju i paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....