PROBAJ OVO

Od janjetine smo napravili sočne kofte na štapićima i bacili ih na vruću rešetku

 Berislava Picek/Cropix
Ako vam je ponestalo ideja za jela s roštilja, okušajte se u pripremi janjećih kofti

Trebat će vam:

600 g mljevene janjetine

pola žličice kajenskog papra

1 žličica mljevenog korijandera

2 češnja usitnjenog češnjaka

1 žlica usitnjene mente

1 glavica jako usitnjenog luka

1 žlica sitno nasjeckanog peršina

pola žličice cimeta

prstohvat roza papra

sol

1 žličica mljevenog kumina

sok pola limuna

prstohvat dimljene crvene paprike

2 - 3 žlice sezamova ulja

Priprema:

U veću posudu stavite mljeveno meso te dodajte jedan po jedan sastojak uz miješanje. Kada ste stavili sve sastojke, miješajte oko 5 minuta. Stavite u hladnjak. Svakih sat vremena posudu izvadite iz hladnjaka te miješajte smjesu nekoliko minuta. Postupak ponovite 3 do 4 puta. Prije pečenja na roštilju meso oblikujte na drveni štapić poput većeg trbušastog ćevapa. Pecite na srednje jakoj vatri do željene boje. Jelo servirajte uz pita bread i umak na bazi jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 18:45