Trebat će vam:
600 g mljevene janjetine
pola žličice kajenskog papra
1 žličica mljevenog korijandera
2 češnja usitnjenog češnjaka
1 žlica usitnjene mente
1 glavica jako usitnjenog luka
1 žlica sitno nasjeckanog peršina
pola žličice cimeta
prstohvat roza papra
sol
1 žličica mljevenog kumina
sok pola limuna
prstohvat dimljene crvene paprike
2 - 3 žlice sezamova ulja
Priprema:
U veću posudu stavite mljeveno meso te dodajte jedan po jedan sastojak uz miješanje. Kada ste stavili sve sastojke, miješajte oko 5 minuta. Stavite u hladnjak. Svakih sat vremena posudu izvadite iz hladnjaka te miješajte smjesu nekoliko minuta. Postupak ponovite 3 do 4 puta. Prije pečenja na roštilju meso oblikujte na drveni štapić poput većeg trbušastog ćevapa. Pecite na srednje jakoj vatri do željene boje. Jelo servirajte uz pita bread i umak na bazi jogurta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....