DOBRA IDEJA

Od komada purećih prsa, peciva i dodataka po želji napravite najsočniji sendvič

 Nuno Garuti/
Zaboravite klasične kupovne nareske, ispecite puretinu, narežite je tanko pa napravite slastan sendvič

Trebat će vam:

2 veća komada purećih prsa

1 žličica kumina

1 žličica soli

1 žličica sezama

1 žličica sušenog timijana

Papar

Maslinovo ulje

Povrće po želji

Umaci po želji

Sir

Peciva

Priprema:

U posudi najprije pomiješajte kumin, sol, sezam, papar i timijan. Dobivenom smjesom obložite pureća prsa koja ste najprije poprskali maslinovim uljem. Pustite da stoji barem sat vremena u hladnjaku pa zamotajte u papir za pečenje ili foliju i ubacite u pećnicu na 180 °C i pecite oko sat vremena. Zadnjih 15 minuta otvorite, temperaturu stavite na 200 °C i pecite otvoreno. Kad je gotovo, pustite da se meso ohladi. Za to vrijeme pecivo prerežite na pola, premažite maslinovim uljem i zapecite na grill tavi. Dodajte sir, umak po želji i svježe povrće. Pureća prsa narežite na jako tanko i dodajte u sendvič pa sve zajedno poslužite još toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 21:15