NAŠI FAVORITI

Od maneštre i gustog umaka do pite i salate: 5 jela s grahom, a nisu klasično varivo

Grah se odlično slaže s lešo ribom, ubaciti ga možete i u tortilje, slasnu pitu, napraviti u izrazito kremoznoj varijanti, ali i na salatu u koju ćete dodati nešto više od samo luka i konzerve graha

Iako obožavamo dobar, klasičan grah na žlicu, posebice ako se priprema u kotliću, kako to radi chef Tibor Valinčić, čiji recept možete pronaći ovdje, ponekad kod kuće skuhani ili grah iz konzerve poželimo napraviti na malo drugačiji način. Volimo se igrati sastojcima, spajati ga s ribom, ljetnim povrćem koje traje još samo kratko, ubaciti ga u pitu, tortilje ili zasitnu salatu. I upravo recepti za sve pobrojano čekaju vas i u nastavku.

NA ŽLICU, A NIJE KLASIK
Grah, suho meso i koja kobasica uvijek su dobra opcija, no razmislite o tome da grah ovog puta napravite u kombinaciji s ribom. Pripremite gustu maneštru, a zatim dodajte lešo inćune ili drugu ribu. Jelo s kojim nema greške, bez obzira na dan u tjednu ili doba godine.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Marko Miščević/Cropix

TORTILJE KOJE SVI VOLE
Još jedno od jela s grahom koje posebno volimo su tortilje. Najčešće ih radimo s mljevenom junetinom ili piletinom, a obavezan dodatak su i kukuruz i grah. Provjereni recept ostavljamo vam u nastavku.

KAKO NAPRAVITI NAJSOČNIJE TORTILJE

image
Marko Miščević/Cropix

KOJA BOGATA PITA!
A što kažete na dobru pitu s piletinom, pršutom grahom i pire krumpirom? Ovaj ručak vrlo vjerojatno će se svidjeti baš svima za stolom i, ono što se nama posebno sviđa, sve se peče u jednoj posudi pa, dok je jelo u pećnici, stignete u potpunosti pospremiti kuhinju, pa i napraviti dobru salatu.

RECEPT ZA PITU PRONAĐITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix

NAJKREMASTIJI GRAH
Grah u gustom, kremastom umaku s ljetnim povrćem jedno je od naših omiljenih jela i proteklih smo mu se mjeseci neprestano vraćali. Iskoristite vrijeme dok još ima rajčica i paprika pa napravite ovo slasno, kremasto jelo uz koje će vam trebati još samo koji komadić kruha.

RECEPT ZA KREMASTI GRAH JE OVDJE

image
Lidija Lončarić

SALATA ZA DVA DANA
Za one koji posebno vole salate, dobra opcija bit će i ova zasitna, bogata salata s gljivama, grahom, rezancima, mini rajčicama i orašastim plodovima. Osim što je prilično jednostavna za pripremu, odmah možete napraviti veću količinu pa dio ponijeti na posao za gablec.

KAKO NAPRAVITI FINU I ZASITNU SALATU?

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2024 22:09