Svestrana namirnica

Od njih radimo salatu, varivo, popečke i savijače, punimo ih mesom, a možemo ispeći i pizzu

 Gbh007/Getty Images
Ako ste ljubitelj talijanskog specijaliteta, zašto ne biste isprobali malo drugačiju i zdraviju varijantu tog jela?!

Priprema: 1,5 sati • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

500-550 g glatkog brašna
250 ml vode
Ž150 ml mlijeka
½ kocke svježeg kvasca
1 žličica šećera
3 žlice maslinova ulja
sol

Ostalo:

1 tikvica
10-ak cherry rajčica
200 g ribanog sira
maslinovo ulje
2 režnja češnjaka
začinsko bilje

Priprema:

Tijesto napravite tako da u mlako mlijeko dodate kvasac, žličicu šećera i žlicu brašna pa sve dobro pomiješate i pustite da se diže na toplom. Kada se diglo, u zdjelu s brašnom dodajte uzdigli kvasac i vodu. Počnite mijesiti pa dodajte ulje i sol. Zamijesite tijesto koje se odvaja od stijenki posude. Ako je potrebno, dodajte još brašna. Pustite da se diže na toplom sat vremena. Kada se tijesto diglo, podijelite ga na dva ili tri jednaka dijela i prstima rastanjite po papiru za pečenje koji ste posipali s malo brašna. Poprskajte maslinovim uljem i pecite 20-ak minuta na 200 stupnjeva. Vruće tijesto zatim pospite sirom, a na to dodajte kolutiće tikvica koje ste prethodno ispekli na tavi. Dodajte i prepolovljene cherry rajčice pa sve stavite u pećnicu na još 10-15 minuta. Kada je gotovo, poprskajte maslinovim uljem u koje ste stavili protisnuti češnjak i začinsko bilje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:49