LAGANI RUČAK

Od ostataka riže napravite zasitnu i ukusnu salatu s brokulom, slanutkom i feta sirom

 Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto
Iako je u pitanju salata, ovakav ručak bit će zasitan i dobra opcija i za gablec na poslu

Trebat će vam:

300 g kuhane smeđe riže

300 g brokule

250 g slanutka iz konzerve

pola srednje velikog ljubičastog luka

150 g feta sira

50 g badema

1 limun (sok i korica)

2 žlice maslinovog ulja

1 žlica bijelog vinskog octa

sol i papar

Priprema:

Ako nemate kuhane riže u hladnjaku, skuhajte rižu prema uputama na pakiranju i prebacite u veliku zdjelu da se ohladi. U zdjelu dodajte nasjeckane cvjetiće sirove brokule, slanutak iz konzerve, dobro usitnjeni ljubičasti luk i razmrvljenu fetu. Bademe kratko tostirajte pa narežite i ubacite u zdjelu. Sve zajedno promiješajte. Za preljev pomiješajte maslinovo ulje, bijeli vinski ocat i sok od 1 limuna. Prelijte ga preko salate. Promiješajte da se sjedini. Naribajte koricu limuna, dodajte sol i papar i poslužite odmah ili držite u hladnjaku dok vam ne zatreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 01:43