Trebat će vam:
500 g muškatne bundeve
200 g brašna
1 jaje
prstohvat muškatnog oraščića
50 g maslaca
kadulja ili drugo začinsko bilje prema želji
parmezan ili Grana Padano
sol i papar
Priprema:
Tikvu očistite i narežite na manje komade. Premažite s malo maslinova ulja i ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva, pecite 30-40 minuta ili dok ne omekša, ovisno o veličini komada. Pomiješajte pire koji ste napravili od pečene buče s brašnom, muškatnim oraščićem, soli i jajem, i zamijesite tijesto. Oblikujte u njoke i pritisnite vilicom kako biste dobili lijepi uzorak. Kuhajte njoke u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Njoke ocijedite i prebacite na tavu s otopljenim maslacem. Dodajte kadulju ili drugo začinsko bilje prema želji i zapecite njoke, a zatim na kraju sve posipajte parmezanom ili drugim sirom prema želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....