Trebat će vam:
500 g glatkog brašna
200 g kuhanog krumpira ili ostataka pire krumpira
30 g svježeg kvasca
250 ml tople vode
1 žličica šećera
2 žličice soli
Priprema:
Kvasac otopite u toploj vodi, dodajte šećer i žlicu brašna od ukupne količine. Dobro promiješajte i pustite da se zapjeni. Tako pripremljen kvasac zatim pomiješajte s brašnom, dodajte protisnuti krumpir ili pire krumpir i zamijesite tijesto. Posolite pa mijesite još kratko. Trebali biste dobiti kuglu tijesta. Ako je tijesto premekano, dodajte još brašna. Pustite da se tijesto diže sat vremena, a onda ga razvaljajte na debljinu od 1 cm i režite željene oblike. Pustite da se dižu još barem 30 minuta, a zatim pecite u dobro zagrijanom ulju. Pecite 2-3 minute sa svake strane. Poslužite uz umak po želji.