Trebat će vam:
1 paket gotovog lisnatog tijesta
maslinovo ulje
1 tikvica
3-4 žlice pesta
topivi sir po želji (mozzarella, gauda, cheddar…)
parmezan po želji
pahuljice čili papričica po želji
Priprema:
Tikvicu tanko narežite na ploške. Lisnato tijesto razvijte i stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180°C. Tijesto lagano nožem zarežite u obliku pravokutnika, oko centimetar od svakog ruba, ali nemojte do kraja odrezati rubove. Središnji dio premažite pestom kojem ste po potrebi dodali malo maslinova ulja. Po tijestu zatim rasporedite odabrani sir i poslažite uredno tanko narezane tikvice. Lagano prelijte s malo maslinova ulja, po želji posipajte parmezanom i pahuljicama čilija. Pecite oko 20 minuta, sve dok se rubovi tijesta ne razlistaju i dno ne bude pečeno. Poslužite uz svježu salatu po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....