PROBAJ OVO

Od pakiranja kesten pirea možete napraviti predobru tortu bez trunke bijelog šećera

 Juraj Močilac/Žlica šećera/
Juraj Močilac, na Instagramu poznatiji kao Žlica šećera, s nama je podijelio recept za tortu od kestena

"Tijekom jesenskih mjeseci uživam u okusima kestena pa sam prije nekoliko mjeseci izbacio recept za kesten-tortu koja se ljudima jako svidjela", rekao nam je Juraj Močilac.

Za više recepata Juraja možete zapratiti na Instagram profilu Žlica šećera.

Za podlogu će vam trebati:

· 280 g bademove pulpe

· 100 g integralnog pirovog brašna

· 3 žlice javorovog sirupa

· 2 žlice kakaa

· 100 ml bademovog mlijeka

Za kremu:

· kantica kokosovog mlijeka

· 100 ml bademovog mlijeka

· 250 g pirea od kestena

· 65 g rižinog griza

· 1 1/2 žličica agar agara

· 1 žličica ekstrakta vanilije

· 1 žličica ruma

· 4 - 5 žlica javorovog sirupa

Za preljev:

· rižino vrhnje za kuhanje

· 2 žlice eritrita

· 2 žlice aru praha

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke za podlogu. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu i pecite pola sata na 180° C. U međuvremenu napravite kremu. U loncu zagrijte i rastopite čvrsti dio kokosovog mlijeka. Ako koristite kupovni blok kesten pirea, narežite ga na manje komade pa ubacite u mlijeko. Dodajte preostale sastojke osim agara i kuhajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte agar agar i kuhajte još minutu, dvije pa skinite s plamena i pustite da se ohladi. Prohlađenu kremu stavite na ohlađeni biskvit i pustite da odstoji u hladnjaku par sati. Rižino vrhnje za kuhanje izmiksajte s eritritom i aru prahom pa ukrasite tortu i poslužite.

image
Juraj Močilac/Žlica šećera/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 06:06