Trebat će vam:
1 luk
2 srednja krumpira
300 g šampinjona
prstohvat timijana
1 manji komad celera
voda ili povrtni/pileći temeljac
2 žlice kiselog vrhnja
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte luk. Dodajte mu potom očišćen i na kockice narezan krumpir i celer, pustite da se kratko pirja pa dodajte i šampinjone. Začinite. Prelijte sve zajedno vodom ili temeljcem, neka dobro pokrije sve sastojke. Kuhajte 20-30 minuta, ovisi koliko krumpiru treba da omekša. Dodatno začinite po potrebi, dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i pretvorite u juhu blenderom ili štapnim mikserom. Poslužite uz tostirani ili svježi kruh, pecivo s češnjakom ili samostalno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....