Sezona onih pravih, domaćih, sočnih rajčica počela je tek nedavno, a otvorili smo je predobrim volovskim srcem i slatkim malim cherry rajčicama koje smo nedavno pronašli na zagrebačkoj tržnici Dolac. Budući da su crveni plodovi napokon poprimili najljepši okus, jedna od glavnih briga ovih dana nam je kako ih uvijek imati pri ruci te kako ih najbolje ukomponirati uz baš svako jelo. Iako bismo ih u većini slučajeva najradije jeli zasebno, poput jabuke ili kao desert, narezane na kriške, za vas smo izdvojili nekoliko naših omiljenih recepata. U pitanju su jela koja se pripremaju brzo i bez puno muke, a na stol donose ono najbolje od ljeta!
ODMAH U GLAVU: PREDOBRA PIZZA ŠTRUDLA
Kada smo svojedobno u Lovranu posjetili hrvatskog šaptača rajčicama Marka Gržina, on nam je otkrio recept kojem se od tada često vraćamo. U pitanju je pizza štrudla sa sirom i rajčicom za koju će vam trebati još samo kore za savijače, malo maslinova ulja i pokoji začin. Hrskava je izvana, kremasta i sočna iznutra i obožavaju je baš svi za stolom pa će itekako dobra ideja biti pripremiti je za brzi ručak kada ljetne dane provodite s ekipom na moru. Najbolje od svega, ostatke uvijek možete ponijeti na plažu. Ako uopće koji komad i ostane.
DORUČAK, RUČAK I VEČERA: ŠPANJOLSKI TOST GOTOV U DVIJE MINUTE
Kada bismo morali izdvojiti pet jela koja ljeto opisuju na najbolji način, prvi vrhu liste svakako bi se našao ovaj španjolski tost s ribanom rajčicom. Jedan je od naših favorita otkada smo ga svojevremeno isprobali na ljetovanju u Valenciji, a posebno ga volimo i zato što ga svakog puta možemo prilagoditi samo svojim željama, dodati ili oduzeti poneki sastojak i poslužiti ga u najrazličitijim prigodama - od doručka do večere.
JOŠ JEDNA PREJEDNOSTAVNA KOMBINACIJA
Pripremite krišku ili dvije tostiranog domaćeg kruha, dobro ga natrljajte češnjakom i pospite maslinovim uljem, a zatim poslužite uz prejednostavnu kombinaciju pečenih rajčica i kremastog jogurta. Vjerujte nam na riječ, priprema ovog jela oduzet će vam minimalno vremena, a bit će totalni hit za stolom. Poslužiti ga možete i s češnjakom koji ste ispekli u foliji pa iz njega istisnuli slatke pečene plodove, bit će još ukusnije.
TOP JELO OD SASTOJAKA KOJE VEĆ IMATE KOD KUĆE
BEZ PAŠTE NEMA LJETA
Nedavno smo s vama podijelili recept za brzopoteznu paštu s rajčicama iz tave i još uvijek stojimo pri tome da je u pitanju jedan od najboljih i najjednostavnijih ljetnih recepata na koji ćete naići. No, u slučaju da ipak želite dodatno začiniti stvar, a u smočnici baš imate finu, domaću salsu od rajčice, svakako vam savjetujemo i da se upustite u pripremu domaćih pljukanaca s rajčicom recept za koje je s nama podijelio gore spomenuti Marko Gržin. Teško da može bolje od ovog!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....