Osnovna namirnica koja je oduvijek prehranjivala generacije u cijelom svijetu je - kruh. Jedemo ga uza sve, a danas kad ne oskudijevamo ni u čemu, i kruh imamo u svim oblicima, u izobilju. O njemu se oduvijek priča kao o kakvoj zlatnoj namirnici jer bez njega nam je u većini slučajeva dan nezamisliv, a jedemo ga i uz najfinija i najskupocjenija jela. Čak je i jedan od najboljih chefova, Talijan Massimo Bottura, svoju knjigu nazvao "Bread is gold", u prijevodu "Kruh je zlato". To nije knjiga o kruhu, niti kuharica s receptima s kruhom iako se u njoj mogu naći i jela s tom namirnicom, poput deserta od krušnih mrvica, mlijeka i šećera koji je radila njegova baka. Riječ je o knjizi u kojoj su ne samo Botturini, nego i recepti četrdesetak njegovih kolega koji su među najboljim chefovima na svijetu, a dao im je zadatak da osmisle ekonomične recepte dostupne svima s istom temom vodiljom: kako od ostataka hrane, pa tako i kruha, pripremiti zanimljiva i ukusna jela. Zlatna jela svake kuhinje! U našem editorijalu samo je nekoliko primjera onoga što se sve s kruhom može skuhati. Imamo cijeli jelovnik, i ono slano i slatko, a vi birajte i nastavite istraživati.
NAPRAVITE IH I VI
OD PREDJELA DO DESERTA: Napravili smo maštovita jela od starog kruha!
Ove godine više ne bacajte stari kruh i priključite se svjetskom pokretu u kojem i slavni kuhari od njega pripremaju maštovita jela. A, prije njihovih, isprobajte naše recepte.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....