RIBA NA SLATKO

Od šarana možete napraviti čak i desert, imamo recept za mousse s bijelom čokoladom

 Vedran Peteh/Cropix/Cropix
Recept za ovu neobičnu slasticu s nama je podijelila Danijela Crnjak Andri iz restorana "Kod bake"

Trebat će vam:

dimljeni šaran
bijela čokolada za kuhanje
vrhnje za šlag Debic
mliječna tamna čokolada

Priprema:

Polovicu šarana dimiti u smokeru oko tri sata tako da temperatura i dim prožmu meso šarana (meso mora biti žuto i mekano). Dimljenog šarana ostaviti da se prirodno ohladi preko noći. Ohlađenu polovicu šarana očistiti od kosti, masnoće i kože. Koristiti samo nježno meso. Bijelu čokoladu rastopiti na pari i preliti njome dimljeno meso šarana. Uz konstantno miješanje u blenderu dodati vrhnje za šlag dok smjesa ne bude izjednačena. Dresir vrećicom puniti čaše odmah dok se smjesa nije stegnula. Servirati ohlađeno posuto narezanom mliječnom čokoladom.

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 21:49