Stigao nam je prvi tjedan u prosincu, kada su temperature niže, magle sve češće, a dani sve kraći. I naravno da smo pomalo "pokisli", jer nam nedostaje vitamina D. Baš iz tog razloga okrenite stvarima koje vas čine sretnima, kao što je primjerice hrana. A kako ne biste jeli prvo što vam padne pod ruku, donosimo vam dobre ideje za dane pred nama. Tjedan započinjemo lijepom kremastom juhicom koja će vas i zasititi i razveseliti. Utorak smo namijenili jednom pravom zimskom jelu koje će se svidjeti svima onima kojima se čini da su vječno gladni... E pa, uz ovo jelo sigurno nećete biti, a vjerojatno će vam ostati barem porcija i za sutra. U sredini tjedna jedemo laganije, pa pravimo divni namaz od divljeg lososa i pržena jetrica s malim twistom. U petak ćemo umjesto ribe pripremiti kozice i tako pustiti okuse Azije u svoj dom, dok ćemo se za vikend posvetiti dvama slasnim jelima. Prvi je klasik talijanske kuhinje - lazanje, a drugi sočna svinjska rebarca kojima će malotko moći odoljeti.
Uživajte u svakom jelu i zalogaju!
PONEDJELJAK
Ovih dana ništa ne prija bolje od tanjura tople juhe, a ova bi vam se posebno mogla svidjeti. Napravljena od batata i cvjetače, ako volite kremaste juhe, ova bi mogla biti vaš novi jesensko-zimski favorit, pogotovo jer vam uz nju neće trebati niša drugo - ni meso, a ni prilog.
UTORAK
ZAPEČENE KOBASICE S LUKOM, KRUMPIROM I PAPRIKOM
Uz ovakav ručak ne treba vam večera! Ako ste se poželjeli pravog zimskog jela, zapecite kobasice s lukom i krumpirom u pećnici. Dodajte mu još i crvenu papriku i poriluk i imat ćete jelo za dva dana uz koje će vam zasigurno prijati kriška dobrog kruha i žlica, dvije kiselog vrhnja.
SRIJEDA
PAŠTETA OD DIMLJENOG LOSOSA I SIRA
Namazi su jedna od onih namirnica koju svi volimo imati u hladnjaku za "prvu pomoć", a više nego dobro dođu kad vam se pojave nenadani gosti ili kad trebate brzu užinu. Probajte prema ovom receptu napraviti namaz od dimljenog lososa, vjerujte - nitko vam neće vjerovati da ga niste kupili.
ČETVRTAK
PRŽENA PILEĆA JETRICA S LUKOM I ZAČINIMA
Ovo je jedna od onih namirnica koju ili voliš ili ne voliš. Ako ste ljubitelj jetrice, tada će vam se svidjeti mali pomak u ovom jelu gotovom već za 15-ak minuta i klasik koji obožavate postat će još bolji. Isprobajte.
PETAK
Kozice u curry umaku odlična su ideja da dodate malo boje i novih okusa u svoj jelovnik, a neće vam uzeti puno vremena. Naime, za svega 20 minuta na stolu možete imati ukusno jelo s kozicama za koje će se tražiti porcija više.
SUBOTA
Još se pitate kako napraviti najsočnije lazanje? Sve znamo. Mnogima je izazovno omiljeno jelo pripremiti kod kuće, pa za početak ovaj klasik talijanske kuhinje napravite s kupovnim tijestom. Uz ovaj recept, jedino možete pogriješiti da ispečete premalo.
NEDJELJA
SVINJSKA REBARCA S GRAH SALATOM
Samo zamislite - slasno pečena rebarca, ubojiti BBQ umak kojima ćete ih premazati i grah salata... Može li bolje? Teško, složili bismo se. No, najbolje je što ih možete pripremiti i kod kuće. Ne treba vam kamado roštilj, ali je zato grah dobrodošao...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....