Palentu ovog puta skuhajte pa zapecite u pećnici s mlađim sirom po izboru, dodajte i pokoju slatku cherry rajčicu pa sve zajedno poslužite uz srdele koje ste očistili, filetirali i rastvorili u leptir. Ovako pripremljene srdele mogu biti odličan ručak ili večera, a poslužiti ih možete i kao finger food pa oduševiti ekipu za stolom već ovog vikenda. I ono najvažnije, poslužite ih uz čašu kvalitetnog vina. Recept donosimo u nastavku.
Trebat će vam:
1 šalica kukuruzne krupice
mlađi sir po izboru
10 srdela
1-2 veće rajčice ili 10-15
cherry
svježi bosiljak
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
Skuhati palentu i izliti je u lim za pečenje u sloju debljine 1 cm. Kad se ohladi i stvrdne, izrezati na komade veličine 5 x 10 cm. Srdele očistiti od ljuske, odstraniti im glave i utrobu te ih pažljivo filetirati, odnosno izvaditi srednju kost i rastvoriti ih “na leptir”. Oguljene rajčice i sir narezati na kockice i pomiješati. Ploške palente posložiti na lagano nauljen lim (ili papir) za pečenje. Na svaki komad staviti žlicu kockica sira i rajčice te filete srdele. Posoliti, popapriti, posuti natrganim listićima bosiljka i pokapati maslinovim uljem. Peći desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Najbolje poslužiti još toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....