![28226291](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2023/03/07/k_28226291_640.jpg)
Trebat će vam:
300 g svinjskog vrata
2 luka srednje veličine
2 crvene paprike
2 rajčice
češnjak u granulama
2 žlice ljutog ajvara
1 žlica tucane ljute paprike
povrtni temeljac
sol, papar
Priprema:
Meso marinirati smjesom od soli, papra i češnjaka u granulama (pustiti da odstoji nekoliko sati). Na zagrijanoj tavi propirjati luk, a nakon toga dodati papriku narezanu na trakice pa zatim nasjeckanu rajčicu. Sve zajedno propirjati pa podliti povrtnim temeljcem i pustiti da prokuha. Za to vrijeme ispeći meso na roštilju (idealno na drveni ugljen kako bi dobilo mirisnu notu dima). Kad je meso pečeno, skinuti sa žara i narezati na trakice i nakon toga dodati u tavu. Sve zajedno lagano kuhati i dodati dvije žlice ajvara i tucanu papriku. Na blagoj vatri kuhati još 10 minuta i mućkalica je gotova.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....