Trebat će vam:
6 svinjskih odrezaka (lopatica) 1 luk 5 paprika u bilo kojoj boji 3-4 češnja češnjaka 2 dcl bijelog vina sol, papar peršinov list svježa majčina dušica maslinovo ulje mesni temeljac ili voda |
Priprema:
Šnicle posolite i popaprite pa popecite u dubljoj tavi s obje strane na maslinovu ulju. Pečene ih odložite na tanjur. Na istoj masnoći prepirjajte nasjeckan luk kojemu, kad omekša i postane proziran, dodajte odreske. Podlijte temeljcem ili vodom, dodajte timijan i ostavite da se pirja na laganoj vatri dok meso ne omekša. U međuvremenu podlijte i s malo vina. Dodajte potom narezanu papriku, češnjak i preostalo vino, pa kuhajte dok paprika ne omekša. Na kraju dodajte sitno sjeckan peršinov list. Doradite okus solju i paprom ako je potrebno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....