Za 2 osobe trebat će vam:
2 mala šenona ili jedan veći narezan na odreske
15 ml maslinova ulja
30 g svijetle slatke miso paste
10 g ulja od sušenih rajčica
5 g limunova soka
5 g javorova sirupa
1 češanj češnjaka
10 g vode
1 žličica listića ružmarina
2 narezane sušene rajčice iz ulja
Za pire:
1 glavica češnjaka
10 + 30 ml maslinova ulja
480 g bijelog graha
10 ml limunova soka
Sol
Priprema:
Češnjaku odrežite vrh pa ga posolite, prelijte s malo ulja i zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite 1 sat na 200 °C. Ocijedite i isperite bijeli grah te ga dodajte u multipraktik. Dodajte sol, pečeni češnjak, limunov sok i maslinovo ulje. Miksajte dok ne postane gladak pa ako je potrebno, dodajte malo vode do željene konzistencije. Pomiješajte miso, ulje iz staklenke sušenih rajčica, češnjak koji ste zgnječili u pastu, limun, javorov sirup, nasjeckanu žličicu listića ružmarina i vodu. Šenon prelijte s malo maslinova ulja, lagano posolite i pecite 20 minuta na 220 °C pa izvadite, premažite glazurom, pospite nasjeckanim sušenim rajčicama i zapecite još 10 minuta. Lagano zagrijte pire od graha pa servirajte uz odreske.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....