Trebat će vam:
4 odreska tune 4 jaja zdjelica rikule 2 žlice maslina 3 slana inćuna peršinov list maslinovo ulje |
Priprema:
Skuhati jaja, ali ne skroz u tvrdo, neka žumanjak ostane malo mekan, što znači kada zakipi, kuhajte još oko pet minuta. Tunu ispeći na tavi s obje strane minutu do dvije, pazite da se ne prepeče jer treba ostati malo roza iznutra. Rikulu operite pa pomiješajte s narezanim maslinama i nasjeckanim inćunima, možete dodati i malo na tanke ploške narezan ljubičasti luk. Začinite octom i maslinovim uljem i nježno promiješajte. Položite pečene odreske tune na salatu, prelijte ih maslinovim uljem i pospite peršinovim listom te servirajte s prepolovljenim kuhanim jajima. Sitno sjeckani peršinov list možete pomiješati s nasjeckanim kaparima te dodati maslinovo ulje i tom smjesom preliti ribu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....