150 g mljevenih lješnjaka
200 ml vode
150 g šećera
150 g maslaca
100 g čokolade
240 g mljevenih keksa
Za kremu:
180 g čokolade za kuhanje
100 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
U posudu za kuhanje staviti vodu, šećer, maslac i čokoladu pa otopiti na laganoj vatri. Maknuti s vatre i u toplu smjesu dodati mljeveni keks i mljevene lješnjake. Sjediniti sastojke i pustiti da se ohladi. Ohlađenu smjesu vlažnim rukama formirati u kuglicu, uvaljati u mljeveni lješnjak te prstom u sredini napraviti udubinu za kremu. Sastojke za kremu staviti u posudu za kuhanje te lagano zagrijati da se čokolada otopi. Smjesa ne smije zakuhati. Kad je čokolada dopola otopljena, maknuti s vatre i pustiti da se ostatak čokolade postupno otopi. Ohlađenu kremu staviti u slastičarsku vrećicu i dekorirati okruglice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....