Idealno za roštilj

Okušajte se u drugačijoj pripremi lososa, ispada sočan i božanstveno aromatiziran

 Rimma_bondarenko/Getty Images
Evo dobre ideje da na idućem roštilju umjesto vratine ili piletine na ražnjiće naredate komade ove lijepe ribe


Priprema: 20 minuta • Pečenje: 10 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

700 g lososa
2 velika limuna
2 žlice peršina
2 velika režnja češnjaka
½ žlice Dijon senfa
½ žličice soli
prstohvat papra
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice svježeg limunovog soka

Priprema:

Losos očistite od kostiju i narežite na kockice. U zdjelici pomiješajte nasjeckani peršin, protisnuti češnjak, senf, sol, papar, maslinovo ulje i limunov sok. Limun narežite na tanke ploške. Nabodite komade lososa i ploške limuna presavijene napola na dva ražnjića odjednom (dvostruki ražnjić pomaže pri okretanju). Premažite obje strane lososa na ražnjiću marinadom. Nauljite zagrijanu gril tavu i pažljivo stavite ražnjiće lososa. Pecite ih 3-4 minute sa svake strane ili dok losos ne bude pečen i neproziran. Poslužite uz rižu i salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 23:00