![29581363](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2023/07/03/k_29581363_640.jpg)
Trebat će vam:
500 g brašna
1 paketić suhog kvasca
1 žličica ešećera
250 ml mlake vode
2 žlice maslinovog ulja
200 ml umaka od rajčice
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja (za umak)
1 šaka svježeg bosiljka
Prstohvat šećera
Dodaci poput pršuta, kobasice, tune
Priprema:
Od svih sastojaka zamijesite tijesto i pustite ga da se diže. Za to vrijeme pripremite umak od rajčice tako da pomiješate sve sastojke, a zatim pripremite i dodatke za pizzu. Posudu u kojoj ćete peći pizzu premažite uljem i dobro zagrijte. Tijesto podijelite na onoliko dijelova koliko pizza želite pripremiti. Svaki dio razvaljajte tanko pa ga ubacite u tavu i stavite na laganu vatru. Tijesti poklopite vrućim poklopcem i pustite da se ispeče. Kada se napuše i postane prozračno, okrenite ga i pecite nekoliko minuta s druge strane. Zatim ga nadijenite dodacima i još kratko poklopite pa poslužite vruće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....