Trebat će vam:
Svinjska rebarca (spare ribs, St. Louis cut)
Začinska mješavina (Smoky Pork dry rub - BBQ Hot Yard)
Kečap
BBQ umak
Priprema:
Pripremite svinjska rebarca tako što ćete najprije maknuti opnu s unutarnje strane rebara. Za to je najbolje koristiti tupi nož kako bi se opna odvojila od kosti i zatim povući. Rebarca premažite kečapom s obje strane i bogato nanesite mješavinu začina po želji (poput Smoky Pork dry ruba od BBQ Hot Yarda) te ostavite u hladnjaku sat vremena. Smoker pripremite za dimljenje na temperaturi od 110 do 130 °C, dodajte drvo jabuke za aromu dima. Rebarca dimite dva i pol sata, a nakon toga ih zamotajte u aluminijsku foliju pa nastavite pečenje u smokeru još dva i pol sata na jednakoj temperaturi. Nakon ukupno pet sati, premažite rebarca BBQ umakom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....