Za 4 osobe će vam trebati:
30 ml maslinova ulja
50 g lješnjaka
1 luk
2 češnja češnjaka
200 g listova raštike
1 krumpir
1 mrkva
1 dl biljnog vrhnja
9 dl vode
15 g svijetle miso paste
sol
papar
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk i češnjak, a mrkvu i krumpir operite i ogulite te narežite na sitne jednake kockice. Dinstajte lagano posoljeni krumpir i mrkvu na ulju 10 minuta na srednjoj vatri pa dodajte češnjak i podlijte vodom. Kad provrije, smanjite vatru i kuhajte na laganoj vatri povremeno miješajući. Nakon 5 minuta dodajte narezane listove raštike kojoj ste skinuli tvrde dijelove. Kuhajte još 10 minuta pa dodajte miso i 1 dl biljnog vrhnja te usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Provjerite nedostaje li soli i papra pa prilagodite začine. Lješnjake tostirajte u pećnici 7 minuta na 200 °C i pospite po juhi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....