Trebat će vam:
4 tikvice
1 šaka svježeg bosiljka
1 šaka oraha, pinjola ili badema
50 g parmezana
2 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
1 režanj češnjaka
1 limun
prstohvat svježe mljevenog papra
Priprema:
Najprije napravite špagete od tikvica. Ako pri ruci nemate posebnu spravu za ovu namjenu, poslužiti vam može i gulilica za krumpir. Špagete od tikvica stavite na papirnati ubrus i pustite da odstoje kako bi ispustile višak vode. Za to vrijeme napravite pesto tako da bosiljak, parmezan, sol, papar, sok pola limuna, orašaste plodove i maslinovo ulje ubacite u blender i blendate dok ne dobijete kremasti umak. Na tavi zatim zagrijte malo maslinova ulja, dodajte sitno sjeckani češnjak, a na to špagete od tikvica. Pecite dvije minute uz neprestano miješanje. Prebacite u tanjur, dodajte žlicu pesta i dobro promiješajte. Po želji dodajte još maslinova ulja i nekoliko kapi limunova soka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....