BRZI RUČAK

Okušajte se u pripremi zapečene tjestenine s kobasicom, kozjim sirom i špinatom

 Lauripatterson
Birajte veću tjesteninu koju ćete zatim lakše napuniti, a nemojte zaboraviti niti na krušne mrvice koje će jelo učiniti hrskavim...

Trebat će vam:

120 g velike tjestenine u obliku školjke
100 g ljute kobasice
1 veći luk
2 režnja češnjaka
2 žlice paste od rajčica
250 ml umaka od rajčica
25 g krušnih mrvica
20 g maslaca
200 g mekog kozjeg sira
šaka špinata
parmezan

Priprema:

U kipućoj slanoj vodi kuhajte školjke od tijesta oko minutu i pol kraće nego što je na uputama na pakiranju. Na srednje jakoj vatri zagrijte gusanu tavu i na suhu podlogu stavite usitnjenu kobasicu te pecite oko pet minuta da pusti svoju masnoću. Nakon toga maknite polovicu pečene kobasice sa strane i u tavu dodajte usitnjeni luk i češnjak i pecite ih na ulju od kobasica oko tri minute. Dodajte pastu od rajčice i dobro izmiješajte pa dodajte umak od rajčice, smanjite vatru i pustite da se krčka oko deset minuta. Kušajte i začinite po potrebi. Dok kuhate umak, stavite da se pećnica zagrije na 180°C. U drugoj tavi otopite maslac i u njemu popržite krušne mrvice dok ne pozlate, a potom ih prebacite na kuhinjski papir da upije suvišnu masnoću. Prženu kobasicu koju ste odvojili rasporedite po školjkama od tjestenine koje dodatno napunite mekim kozjim sirom i usitnjenim špinatom. Posipajte krušnim mrvicama i naribanim parmezanom pa rasporedite u tavi s umakom od rajčice tako da čine jedan sloj. Prebacite tavu u pećnicu i pecite 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 14:48