QUICHE NA NOVI NAČIN

Omiljena slana pita s prhkim tijestom, brokulom, graškom i dvije vrste sira

 iStock/Mariha-kitchen
najprije zamijesite prhko tijesto, a zatim mu dodajte nadjev od dvije vrste sira i omiljenog zelenog povrća

Priprema: 30 minuta
Pečenje: 40 minuta
Porcija: 4

Za tijesto će vam trebati:

250 g brašna
5 žlica hladne vode
12,5 dag hladnog maslaca
pola žličice soli

Za nadjev će vam trebati:

1 glavica brokule
250 g graška
3 jaja
100 g nekog topivog sira
150 g svježeg sira
1 čašica punomasnog kiselog vrhnja
sol i papar

Priprema:

Od sastojaka umijesite tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju te stavite u hladnjak dok pripremate nadjev. Natrgajte listiće brokule pa ih stavite kuhati u vrelu slanu vodu, ali pazite da ostanu al dente. Na jednaki način skuhajte grašak. U posudi umutite jaja, dodajte svježi sir, vrhnje, posolite, popaprite. U umak dodajte kuhano povrće i naribani sir. Lagano promiješajte. Uključite pećnicu na 180 °C. Namastite okrugli oblik za pečenje promjera 24 cm. Tijesto razvaljajte i njime obložite kalup, tako da i stranice budu obložene tijestom. Potom tijesto izbockajte vilicom, pa ulijte nadjev. Pecite otprilike 40 minuta, odnosno dok površina ne dobije zlatnožutu boju. Ostavite da se hladi u kalupu barem 15 minuta, a potom režite na kriške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2024 23:19