SAM SVOJ MAJSTOR

OMILJENI KLASIK IZ DJETINJSTVA: Napravite kesten pire koji ste obožavali dok ste bili klinci!

 Mario Kučera
Kesten pire s karakterom!

Trebat će vam:

400 g kuhanih kestena
70 g šećera
30 ml ruma
1 vanilija u štapiću ili 10 ml arome vanilije
200 ml vrhnja za šlag
50 g suhih marelica
1 čili papričica
2 žlice krokanta od lješnjaka

Mario Kučera

Priprema:

U lonac ulijte vodu, dodajte dvije žlice šećera, izmiješajte, a kada zavri, kuhajte na laganoj vatri oko dvije minute. Kada nastane polurijetki sirup, ugasite vatru, ulijte rum te dodajte aromu vanilije ili sastrugane koštice iz štapića vanilije. Promiješajte i ostavite da se malo hladi. Kuhane kestene usitnite u blenderu te im postupno dodavajte pripremljeni sirup. Dobivenu smjesu propasirajte i ohladite. Umutite potom šlag, a marelice izrežite na tanke trakice. U čašu servirajte kesten-pire, na njega stavite šlag, a po njemu marelice, žlicu krokanta i razmrvite malo čilija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 01:52