SJAJAN SPOJ

Omiljeni kolačići sada i u slanom izdanju, napravili smo madeleines s parmezanom i ružmarinom

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Naša suradnica Slavica Šagolj napravila nam je omiljene slatke klasike u slanoj varijanti

Trebat će vam:

3 jaja
50 g glatkog brašna
100 g ribanog parmezana
120 g otopljenog maslaca
pola praška za pecivo
prstohvat svježe naribanog papra
pola žličice morske soli
3 žličice svježe nasjeckanog ružmarina

Priprema:

U posudu stavite jaja i otopljeni maslac, lagano miješajte. Zatim dodajte sol, papar te brašno s praškom za pecivo i naribani parmezan. Na kraju umiješajte usitnjeni bosiljak. Kalup za madeleines namažite masnoćom te stavite jednu žličicu smjese. Smjesa može biti do polovice modla za madeleine. Pecite 10 minuta na 175 stupnjeva. Izvadite iz pećnice te pričekajte koju minutu da se keks stvrdne te ga izvadite iz kalupa. Smjesa je dovoljna za 20 komada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 15:00