ZA MALE I VELIKE

Omiljeni ljetni ručak: napravite jednostavan umak s mljevenim mesom i napunite tikvice

 Deposit Photos/
Koristite mljeveno meso po želji, a umjesto klasičnog umaka na bazi rajčice, napravite ovaj s kiselim vrhnjem

Trebat će vam:

4 tikvice

400 g mljevenog mesa po želji

1 rajčica

1 mrkva

1 luk

1 korijen peršina

100 g Gaude

1 žlica kiselog vrhnja

4-5 grančica timijana

1 šaka svježeg bosiljka

Malo svježeg peršina

Maslinovo ulje

Sol i papar

Priprema:

Tikvice izdubite, premažite maslinovim uljem i ubacite u pećnicu na 180 °C na 20-ak minuta. Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte meso i pustite da poprimi boju pa dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, luk i rajčicu. Dodajte i ostatke tikvice. Ubacite peršin, bosiljak i timijan koje ste nasjeckali i začinite soli i paprom. Na kraju, kada povrće malo omekša, dodajte žlicu kiselog vrhnja i dobivenom smjesom punite tikvice. Pospite sirom i zapecite u pećnici još 15-ak minuta na 200 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 09:21